Nakenchock

12.12.2006

Hatattack mot homofobzoo


Förklaring: Pingvin som har en känslomässig och/eller sexuell attraktion till pingviner av samma kön.

Årets djur har utan tvekan varit pingvinen. Med pingvinresor, pingviner i öknen och stora pingvinolyckor har frackfåglarna lyckats ta sig upp på tidningarnas förstasidor.

Den stora pingvinnyheten för året var ändå de kärleksfulla pingvinerna på Bremerhavens zoo. Problemet, enligt djurparken, var att de var kära i fel typ av pingviner. Hannarna hängde ihop med andra hannar och ruvade på stenar istället för ägg. När djurparken importerade tjejpingviner från Sverige (här finns det uppenbarligen gott om dem) för att tvinga killarna att para sig, var nyheten ett faktum. HBT-organisationer världen över protesterade och ledningen för Bremerhaven zoo fick försvara sig i varenda tidning. Orden gaypingvin och bögpingvin var myntade.

Hur gick det då för gaypingvinerna i Bremerhaven? Inget hördes i svenska tidningar om hur det omtvistade parningsförsöket gick. Men brittiska Telegraphs Berlinkorre har svaret: försöket lades till slut ner. Protesterna från både gaypingviner och gaymänniskor blev för mycket för djurparken. Det talas ofta om de svenska flickornas skönhet men de tyska pojkarna var ändå inte intresserade. De fortsätter ruva på sina stenar än idag.

Liknande ord: bögpingvin, gayorakel, gayattack, homohets, homokupp

Exempel: Inga pinglor för gaypingvinerna (Aftonbladet)

Se även: Gay penguins are no pushover (Telegraph.co.uk)

1 kommentar:

Johanna sa...

haha! VIlken klockren blogg!

blev alldeles glad såhär på kvällskvisten. Återkommer definitivt hit.

tackar!