Nakenchock

9.11.2007

Sommarens bästa medieord: Plats 2

Förklaring: att göra en "britney" 1. en comeback. 2. raka huvudet. 3. köpa en peruk. 4. sitta på behandlingshem. 5. köra bil utan att låta sitt barn ha säkerhetsbälte.

Det är inte förrän nu Britney blivit riktigt stor. Det är inte förrän denna sommaren det gick "att göra en Britney". Det var länge sedan popstjärnan Britney Spears på fullaste allvar varit just en popstjärna och tagit världen med storm för sina låtar. Britney är numera ett koncept.

Det kanske mest intressanta är att Britney även förlorat sin status som popstjärna. Hennes uppträdande på MTV Music Awards häromdagen kommer länge vara måttstocken för världens journalister. Hon har kanske tappat stinget, hon har kanske tappat status, hon har kanske tappat energi. Men framförallt har hon inte tappat tillräckligt många kilon.

"Iklädd en glittrig och föga smickrande bikini och knähöga stövlar stapplade stjärnan stelbent omkring på scenen och mimade halvengagerat till sin förinspelade sång." (TT Spektra)

"Britney som tidigare brukat vara så vältrimmad verkade nu fullständigt fysisk ur form.
" (Aftonbladet)

"Hon var klädd som något slags strippa, med svart bh med glitter på och knähöga svarta stövlar.
" (Expressen)

”Utan sin fantastiska kropp, som tog henne till internationellt igenkännande för nästan ett decennium sedan, rörde sig tvåbarnsmamman slött runt på scen på Palms Casino" (Sydney Morning Herald)

Liknande ord: tuttångest, strippaerobics, fiaskocomeback, vårdnadstvist, storgråta

Exempel: Mena har gjort en Britney (Aftonbladet)

3 kommentarer:

Veronika sa...

Åh, du har verkligen hittat så bra ord. Väntar med spänning på plats 1!

Anonym sa...

Galet bra blogg! Väntar så på nummer ett jag också.

Frix

Holgersson sa...

http://drugoi.livejournal.com/2324556.html

Jag kan inte göra annat än att hålla med.